Marraskuun pääteemana oli Kyberturvallisuuden vaikutus kansainvälisen politiikkaan ja informaatiovaikuttaminen
US2020 vaalit on käyty, jälkipelit ovat käynnistyneet ja kuulemmekin mitä kummallisimpia uutisia ”rapakon” takaa. Poliittisen ilmapiirin kiristyessä ja yhden maailman ”jättivaltion” hajaannus vaikuttaa meihinkin, mutta miten? Ensimmäiset varovaiset arviot vaalivaikuttamisesta on julkaistu, eikä nytkään vaaleja käyty ilman informaatiovaikuttamista, tosin tällä kertaa muiden valtioiden ei tarvinnut tehdä muuta, kuin seurata USAn sisäistä toimintaa. Vaali- ja informaatiovaikuttaminen sosiaalisen median kampanjoina toteutti puhtaasti markkinointiviestinnästä ja tapahtumamarkkinoinnista tutuksi tulleita tehokeinoja.
Miten kyberturvallisuus liittyy näihin vaaleihin?
Kuule mitä asiantuntijat miettivät? Mitä nämä teemat tarkoittavat ja miksi meidän jokaisen pitäisi ymmärtää niiden merkitys – syitä ja seurauksia analysoivat studiossa vierailevat asiantuntijat.
Petri Korhonen, Toimituspäällikkö, Otavamedia
Mirva Salminen, Tutkija, Kansainvälinen politiikka, Lapin yliopisto
Aapo Cederberg, Toimitusjohtaja, Cyberwatch Finland
Pohjaksi keskustelulle nostimme USA vaalien analyysin, jonka löydät englanninkielisenä sivustoltamme tai klikkaa suoraa artikkeliin
Marraskuun toisen jakson teemana oli : Kyberhyökkäyksistä tulee monimutkaisempia, tarkemmin kohdistettuja ja vaikeammin havaittavia.
Keskusteluun liitimme esimerkkinä case Vastaamon ja näkökulmaksi nostimme mm vastuukysymykset. Digiväkivalta on termi, jota tämäkin tapaus edustaa. Vastuun pallottelu ja siiloissa toimiminen sekä vastuun siirtely on tämän päivän digitaalisessa maailmassa liian hidasta päätöksentekoa ja reagointia. Digitaalinen itsenäisyys tulee varmasti olemaan teemana mukana Kyberturvallisuus strategian kehittämisohjelmassa.
Petri Korhonen, Toimituspäällikkö, Otavamedia
Mirva Salminen, Tutkija, Kansainvälinen politiikka, Lapin yliopisto
Aapo Cederberg, Toimitusjohtaja, Cyberwatch Finland
Marraskuun kolmanteen jaksoon teimme teille koosteen kuukausikatsauksen muista aiheista
Tietovuotojen määrä näyttää vain kasvavan.
Suomen KRP takavarikoi Saksan pyynnöstä tietoturvayhtiö F-Securen VPN-palvelun dataa – oikeus kumosi takavarikon ja määräsi tiedot tuhottavaksi.
Arvot, etiikka ja moraalit nousevat keskusteluun vahvemmin ja niin pitääkin.
Onko Kiina ensimmäinen valtio, joka ottaa käyttöön kansallisen digitaalisen valuutan?
Työntekijän kotiverkko voi olla yrityksen heikoin lenkki. Työntekemisen tabut murtuvat etätyön mukana. Kun työntekemisen kulttuuri muuttuu on meillä loistava tilaisuus rakentaa työkultuuristamme sellaisen, joka meille parhaiten sopii, edesauttaa työssä jaksamista ja nauttimista.
Petri Korhonen, Toimituspäällikkö, Otavamedia
Mirva Salminen, Tutkija, Kansainvälinen politiikka, Lapin yliopisto
Kim Waltzer, Pääanalyytikko, Cyberwatch Finland
Kiitos, että olit mukana!
Olet tervetullut koukuttumaan kanssamme digi- ja kyberturvallisuuden maailmaan ja kuulemaan ajankohtaisista aiheista, keskustelijoina kuukausittain vaihtuvat alan asiantuntijat.
Joulukuun pääteemamme on Kyberhyökkäykset osana hybridivaikuttamista, pysyhän valppaana!
Oletko huomannut, että löydät meidät myös sosiaalisen median kanavista? Voit seurata meitä LinkedInissä ja Twitterissä käyttämällä hashtägejä #cyberwatchFI #CyberCatchFI
Sorry folks, only in Finnish !
We’re on social media and we’d love you to give us a follow! You can catch us on LinkedIn and Twitter by using hashtags #cyberwatchFI #CyberCatchFI